Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kardio cyto-vital REZVERATROL komplex - leírni is hosszú :-)

Te mindent megteszel a szívedért?

Látod magad, amint szeded a vérnyomáscsökkentőt, koleszterin-, trigliceridszint csökkentőt, és havonta sok-sok pénzt hagysz ott a gyógyszerekért + a gyógyszerek mellékhatására való gyógyszerekért?

Ja, és minden hónapba elzarándokolsz a háziorvoshoz receptet íratni?

Úgy gondolom, találtam valamit, ami megelőzésként már sokat segíthet. Egy magyar terméket vettem célba, ami itt készül Mezőkövesden, öko-gazdálkodásban.

Kardio cyto-vital rezveratrol komplex: már a nevében is minden benne van, de az összetétele teljesen lenyűgözött!:

- Vörösszőlő, szeder, ribizli, feketeáfonya, berkenye, cseresznye, ribizli, meggy - piros gyümölcsök, rezveratrol és bioflavonoid források

- Homoktövis - mint immunerősítő

- Csipkebogyó - C-vitamin forrás

- Máriatövis - méregtelenítő

A rezveratrol lehet az a szó, ami talán idegenül hat, és nem pontosan ismerjük. A néphagyomány szerint a rezveratrol tartalmú élelmiszerek fogyasztása pozitívan hathat a szénhidrát anyagcserére, a keringési funkciókra és a szív működésére. Antioxidáns tulajdonságánál fogva elősegítheti a szervezet védelmét a káros, oxidatív folyamatokkal szemben. Ezek lassítása a sejtek öregedését gátolja. Hogyan? Röviden: mindennapjainkban a sejtjeink folyamatosan osztódnak, ebben a DNS játszik fontos szerepet. A DNS végén van egy gyűszűszerű - telomer néven ismert - képződmény, amely minden osztódáskor megrövidül. Amikor ez a telomer eléri a kritikus rövidséget, nem képes tovább az osztódni, megörekszik, és a sejt elpusztul. A rezveratrol enzimatikus úton vesz részt a telomer megőrzésében, így védi a sejteket az öregedéstől.

A termék nem csak maghéj-örlemény (por) formájában található, hanem macerátum is kapható belőle. Ez nem más, mit az olajos kivonat, ami a poranyagok mellett szőlőmag-, tökmag-, dió-, máriatövismag-, csipkebogyó, lenmag-, homoktövis-, és szezámmag olajat is tartalmaz!!!! Csupa-csupa egészség egy üvegben!

 

0 Tovább

Ti tudjátok, mi az a vasbor?

Édesanyám emlékezett rá, hogy patikában lehetett kapni réges-régen, amikor még kisgyerekként bejárt iskola után a helyi vidéki kis falu patikusához lábat-lógázni délutánonként, és amikor ott elhatározta, hogy ő is patikus lesz, mert olyan jó illat van mindig.

Én véletlenül találkoztam vele, egészen mást kerestem, amikor szembe jött velem. Rendeltem belőle az üzletbe, meghirdettem, és csodák-csodája, jöttek az emberek, akik ismerték - szintén régről, gyerekkorukból. Mind-mind vashiányosak, vérszegények laborleletekkel igazolva. Túl, sok szerves és szervetlen vasat tartalmazó készítmény kipróbálásán, gyomorfájás és székrekedés után.

Én magam is kóstoltam, fanyar, gyümölcsös ízű.

Eddig szerencsére panasz nem érkezett sem az ízére, sem mellékhatásra, de van, aki már a harmadik üveggel viszi.

És mire jó? Fogyasztása jótékony lehet vérszegénység, vashiány, fáradékonyság, keringési elégtelenség esetén. 
Amikor az összetevőit végigolvasom, összefut a nyál a számban: Tokaj-hegyaljai aszúszem, vörösszőlő, fekete berkenye, feketeribizli, feketeszeder, feketeáfonya, galagonya, vörösáfonya, bodza, cseresznye, meggy, homoktövis, szilva, pirosribizli, csipkebogyó, víz.
A neve megtévesztő lehet, mert alkoholmentes.

Fogyasztása a népi megfigyelések szerint jótékony lehet vérszegénység, vashiány, fáradékonyság, keringési elégtelenség, csökkent teljesítőképesség esetén.
Rezveratrolban, bioflavonoidokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag, köszönhetően a sok piros gyümölcsnek.
Javasolt fogyasztása: felnőtteknek naponta 1-2 evőkanálnyi mennyiség, 14 év alatt naponta 1-2 teáskanálnyi mennyiség.

Gyerekeknek ugyanez vasbor lekvár formájában is van. Összetétele, hatása ugyanez, csak a bevétele a kissebbeknek könnyebb, reggel egy falat kiflire és már kész is.

Azt számolgattam, hogy ha valaki egy evőkanálnyit fogyaszt naponta (12-15ml), akkor a 480 ml-es mennyiség 32 napra elegendő. Ez nem olyan rossz, ha figyelembe vesszük az átlagos havi gyógyszerfogyasztásunkat például egy krónikus keringési betegség esetén.

On-line rendelés:

http://panthenolforte.hu/shop_search.php?search=vasbor

Szóval, hajrá vasbor!

vasbor vasbor lekvár vashiány vérszegénység rezveratrol

0 Tovább

herbanyumondja

blogavatar

Praktikák, receptek, titkok egy egészségboltból. Ti mondtátok, nektek adom tovább. Terméktesztek, próbák, kóstolók. Megosztom veletek!

Utolsó kommentek