Azt gondolnám, hogy a hányás-hasmenés tipikusan nyári betegség a mosatalan gyümölcs, a benyelt strandvíz vagy a gyorsan romló ételek hozadéka. Ennek ellenére mindig december-február között dől ki szinte mindenki a családban.

Utánajártam, és jelentem: NOROVÍRUS!

hasmenés hányás vírus Polisorb

A norovírusok világszerte elterjedtek és rendkívül ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben. A felületeken több mint 12 órán át életképesek maradnak, és +60 oC-ig ellenállnak a hőhatásnak. Számos fertőtlenítő szer hatástalan velük szemben. Nagyon erősen fertőzőképesek, már egészen kis mennyiségű vírus betegséget tud okozni. Egyetlen fertőzött személy elég ahhoz, hogy lokális epidémia (helyi járvány) alakuljon ki.

Aki egyszer már átesett egy norovírus-fertőzésen, nem válik védetté, bármikor újra megfertőződhet

A fertőzés lefolyása általában gyors és heves, erős hányással és hasmenéssel jár. A tünetek általában nagyon hirtelen jelentkeznek. Ezek az akut tünetek rendszerint 1-3 napig tartanak. A gyengeség és az általános betegségérzet azonban még pár nappal tovább megmaradhat. Gyerekeknél előfordulhat, hogy a fertőzés nem okoz hányást, hanem önmagában jelentkezik a hasmenés, felnőtteknél általában mindkét tünet fellép. 

A lappangási idő a norovírusok esetében csupán néhány óra, vagyis ennyi idő telik el a vírusokkal való megfertőződéstől az első tünetek megjelenéséig. A megfertőzött személy már a lappangási idő alatt megfertőzhet más embereket, valamint végig a betegség akut fázisában, illetve utána is, még a tünetek lecsengése után 48 órával is. A székletben a vírusok 14 napig fertőzőképesek maradnak, és még hetekkel a betegség után is megtalálhatóak benne. 

A betegség alatt fontos a megfelelő folyadékpótlás, iletve a nagyfokú folyadékvesztés csökkentése. 

Erre remekül alkalamas a POLISORB por, amely íztelen, így vízben elkeverve könnyen megigató. Már 1 éves kortól alkalamzható! Mivel nem szívódik fel a bélből, kismamák és várandósok is alkalamazhatják.

hasmenés hányás vírus Polisorb

Órási felületi megkötő képességének köszönhetően a gyomorban, bélben található toxinokat, vírusokat megköti, és kivezeti a szervezetből. Már perceken belül hat, csökkenti a hányingert, és a hasmenést. Mi próbáltuk, és nagyon bevált!

Bővebben itt olvashatsz róla: POLISORB

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ  (CE0481)

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE  MEG KEZELŐORVOSÁT!