Robbanásszerűen nőtt meg a kereslet a boltomban a Szafi mindenmentes és szénhidrátcsökkentett lisztjei iránt, így a teljes portfóliót berendeltem. De a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, mit is tudnak ezek a lisztek (ennyiért)?

Azt látom, hogy két csomagolás van, a papírzacskósak (ezek a free névre hallgatnak) tej, tojás, glutén és sokminden más mentesek, a zöld műanyag csomagolásúak (reform) pedig emellett szénhidrátcsökkentettek. Levettem egyet a polcról, mert gondoltam, az senkinek sem árt a családban, ha nem tömjük magunkat szénhidráttal.

Próba one:

Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék !!!

 

Élsztőmentes? Kelesztést nem igényel? Anyukám kimondta már előre az ítéletet: BODAG lesz! Ismeritek ezt a szó? Békés megyében használják a rosszul megkelt, belül nyers sütikre, kalácsokra, tésztákra.

A zacskó hátulján zsömlerecept, ennek kezdtem neki, gondosan követve a leírást, egy túlságosan lágy tészta lett a keverőgép alján. Megvártam a 10 perc pihentetési időt, és addigra elég jól összeállt, és lisztes kézzel egész jó kis kerek lapokat lehetett formálni. Be a sütőbe, és csodák csodája, hamarosan gyönyörű kis kerek zsömlék sültek! Csak tudnám, mitől, mert se élesztő, se szódabikarbóna, semmi olyan nincs benne, ami ilyen gyönyörűen felfújná?

30 perc után pedig az eredmény:

Amikor kivettem, kőkemény kis zsömlék, de kihűlés után puha, jó állagú, és fimom zsömléket kaptam. A legfontosabb, a gyerekek is imádták!

Ráadás: édesanyám is sütött már azóta (aki minden reform és egészszégesnek titulált élelmiszernek ellenáll).

Neked mi a tapasztalatod? Oszd meg velünk!