Kicsi piros fém tégely, sárga csillaggal (hozzáteszem, mindig ragacsos, és sosem tudtam kinyitni...:-)) és nagymamám keni ránk: szúnyogcsípésre, fejfájásra, orrunk alá náthára. Na mi az? Vietnámi balzsam!

Rendeltem az üzlet nyitásakor, és mi van ráírva? Made in China. Akkor most vietnámi, vagy kínai?

Nagy sikere volt, mindenki örömmel fedezte fel újra a kis balzsamot, és úgy, mint én, fűzött hozzá egy anekdotát a régmúltból: többnyire szeretet, gondoskodás kapcsolódott hozzá. Két hete érkezett egy hölgy, aki először megörült, majd bosszankodott, hogy ez nem az, amire ő gondolt, mert ez bizony nem az eredeti. Az eredetinek tigris van az elején, nem jegesmedve, és az illata sem stimmel. Megígértem, hogy utána nézek.

Éééés MEGVAN! Egy külföldi oldalon találtam, tigris van rajta, ahogy szerette volna, és az igazi különbség: ez a balzsam bizony szép sárga, és kimondott fahéj illat is érződik benne. Minden betű kínai, így esélyem sincs az összetevők kibogarászására, de a kámfor, menthol, eukaliptusz mellett fahéj- és szegfűszegolaj biztosan van benne. A sárga színe továbbra is talány marad, a körömvirág krémeknek van ilyen színe, de nem hinném, hogy a körövirág őshonos lenne kína-vietnám tájain.

Szóval, kenegetésre fel, mert van, és többféle is van!