Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi van a dobozban? Polisorb doboznyitás.

A Polisorb doboz elsőre jó nagynak és üresnek tűnik! Ez azért van, mert a benne lévő por olyan könnyű, hogy a dobozt kinyitva meg is lepődtem: jé, ez milyen lágy, és könnyű!!!

A videón láthatjátok, hogy ennek ellenére jól adagolható, és könnyen elkeverhető a vízben. Az oldat szinte teljesen ízmentes és illatmentes, ezért könnyen lenyelhető, a gyerekeim is szó nélkül megisszák (nincs Smecta para :-) )

Itt nézheted meg a videót

A termékről bővebben itt olvashatsz: Polisorb hivatalos oldal

Mivel egy orvostechnikai eszközrő van szó, így jöjjenek a kötelező elemek:

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ  (CE0481)

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE  MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

0 Tovább

Ismét tél - ismét hányás, hasmenés! De miért???

Azt gondolnám, hogy a hányás-hasmenés tipikusan nyári betegség a mosatalan gyümölcs, a benyelt strandvíz vagy a gyorsan romló ételek hozadéka. Ennek ellenére mindig december-február között dől ki szinte mindenki a családban.

Utánajártam, és jelentem: NOROVÍRUS!

hasmenés hányás vírus Polisorb

A norovírusok világszerte elterjedtek és rendkívül ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben. A felületeken több mint 12 órán át életképesek maradnak, és +60 oC-ig ellenállnak a hőhatásnak. Számos fertőtlenítő szer hatástalan velük szemben. Nagyon erősen fertőzőképesek, már egészen kis mennyiségű vírus betegséget tud okozni. Egyetlen fertőzött személy elég ahhoz, hogy lokális epidémia (helyi járvány) alakuljon ki.

Aki egyszer már átesett egy norovírus-fertőzésen, nem válik védetté, bármikor újra megfertőződhet

A fertőzés lefolyása általában gyors és heves, erős hányással és hasmenéssel jár. A tünetek általában nagyon hirtelen jelentkeznek. Ezek az akut tünetek rendszerint 1-3 napig tartanak. A gyengeség és az általános betegségérzet azonban még pár nappal tovább megmaradhat. Gyerekeknél előfordulhat, hogy a fertőzés nem okoz hányást, hanem önmagában jelentkezik a hasmenés, felnőtteknél általában mindkét tünet fellép. 

A lappangási idő a norovírusok esetében csupán néhány óra, vagyis ennyi idő telik el a vírusokkal való megfertőződéstől az első tünetek megjelenéséig. A megfertőzött személy már a lappangási idő alatt megfertőzhet más embereket, valamint végig a betegség akut fázisában, illetve utána is, még a tünetek lecsengése után 48 órával is. A székletben a vírusok 14 napig fertőzőképesek maradnak, és még hetekkel a betegség után is megtalálhatóak benne. 

A betegség alatt fontos a megfelelő folyadékpótlás, iletve a nagyfokú folyadékvesztés csökkentése. 

Erre remekül alkalamas a POLISORB por, amely íztelen, így vízben elkeverve könnyen megigató. Már 1 éves kortól alkalamzható! Mivel nem szívódik fel a bélből, kismamák és várandósok is alkalamazhatják.

hasmenés hányás vírus Polisorb

Órási felületi megkötő képességének köszönhetően a gyomorban, bélben található toxinokat, vírusokat megköti, és kivezeti a szervezetből. Már perceken belül hat, csökkenti a hányingert, és a hasmenést. Mi próbáltuk, és nagyon bevált!

Bővebben itt olvashatsz róla: POLISORB

ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ  (CE0481)

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE  MEG KEZELŐORVOSÁT!

0 Tovább

SZAFI lisztek - mit tudnak?

Robbanásszerűen nőtt meg a kereslet a boltomban a Szafi mindenmentes és szénhidrátcsökkentett lisztjei iránt, így a teljes portfóliót berendeltem. De a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, mit is tudnak ezek a lisztek (ennyiért)?

Azt látom, hogy két csomagolás van, a papírzacskósak (ezek a free névre hallgatnak) tej, tojás, glutén és sokminden más mentesek, a zöld műanyag csomagolásúak (reform) pedig emellett szénhidrátcsökkentettek. Levettem egyet a polcról, mert gondoltam, az senkinek sem árt a családban, ha nem tömjük magunkat szénhidráttal.

Próba one:

Szafi Reform Csökkentett Szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék !!!

 

Élsztőmentes? Kelesztést nem igényel? Anyukám kimondta már előre az ítéletet: BODAG lesz! Ismeritek ezt a szó? Békés megyében használják a rosszul megkelt, belül nyers sütikre, kalácsokra, tésztákra.

A zacskó hátulján zsömlerecept, ennek kezdtem neki, gondosan követve a leírást, egy túlságosan lágy tészta lett a keverőgép alján. Megvártam a 10 perc pihentetési időt, és addigra elég jól összeállt, és lisztes kézzel egész jó kis kerek lapokat lehetett formálni. Be a sütőbe, és csodák csodája, hamarosan gyönyörű kis kerek zsömlék sültek! Csak tudnám, mitől, mert se élesztő, se szódabikarbóna, semmi olyan nincs benne, ami ilyen gyönyörűen felfújná?

30 perc után pedig az eredmény:

Amikor kivettem, kőkemény kis zsömlék, de kihűlés után puha, jó állagú, és fimom zsömléket kaptam. A legfontosabb, a gyerekek is imádták!

Ráadás: édesanyám is sütött már azóta (aki minden reform és egészszégesnek titulált élelmiszernek ellenáll).

Neked mi a tapasztalatod? Oszd meg velünk!

0 Tovább

Tegnap hallottam - vízkőírtás egyszerűen

Tegnap hallottam rovatom is elindul, csak egy rövid poszt, hétköznapi praktika, amit itt hallottam a vásárlóktól.

Például mindenkit érint a vízkő. A Wikipédia szerint: 

vízkő a vízből kivált és lerakodott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkre teheti a vízzel kapcsolatos gépeket (mosógép, kávéfőző) és szabad szemmel is látható anyagot képez. A hazai vezetékes ivóvizek keménysége változó, általánosságban a legtöbbje nem igényel kezelést, beavatkozást. - Na ez vajon mit jelent, mert nálunk mindig minden csupa vízkő, a zuhany előtt, ahova folyamatosan kifolyik, és szép lassan kis szikla épül. Próbáltuk mindenféle vízkőoldóval, majd ecettel, majd spatulával....! Mindig egy kis felső réteg lejött, de igazából a fekete padlólapon ott maradt a lerakódás.

ÉÉÉééés tegnap hallottam (még nem próbáltam, majd hétvégén),: bevizezni, citromsavat rászórni, 10-20 percig állni hagyni, majd letörölni. 

Egy próbát megér! Majd jelentkezem!

0 Tovább

Ideiglenes fogtömés otthoni használatra ???!!!

Minden fogorvos rémálma lehet a cím! Otthon fogat tömni?

De járjuk kicsit körbe a történetet, mikor van ennek létjogosultsága? Esett már ki akkor a fogadból a tömés, amikor: péntek este volt, hosszú hétvége volt, karácsony volt, két ünnep közötti szabadságolás időszaka volt, Te, vagy a fogorvosod szabadságon volt...?  Ugye? Csak is akkor!

Mit teszünk ilyenkor? Telefonálunk őrült módon, FB kérdéseket írunk az ismerőseinknek, amelyben szabad fogorvost keresünk, majd belenyugszunk, hogy két hét múlva... Addig pedig nem rágunk azon az oldalon, és sziszegünk minden alkalommal, amikor ezt elfelejtjük, és az idegfájdalom, és az érzékenység az agyunkig hasít.

Ám találtam megoldást, egy angol cég gyártja, és már Magyarországon is kapható az az ideiglenes fogtömés, amely ilyen alkalmakkor remek segítség.

 

Egy fecskedőszerű tartóba van beletöltve egy rózsaszínű, gyurmaszerű anyag. Egy kis műanyag spatulával lehet belőle kikaparni, a felirat szerint 10 adagot. Nézzük az összetételét ennek a "gyurmának": cink-oxid tartalmú tömőanyag. A cink antibakteriális, így bízhatunk benne, hogy ha megfelelően átfertőtlenítjük a lyukat (pl. antibakteriális szájvízzel), akkor nem marad baktérium alatta, és kellően lezárja az üreget úgy, hogy alatta nem lyukad tovább a fogunk.

Nyáron ki is próbáltam, és azt kell mondanom, működött, amikor egy ideiglenes gyógyszeres tömésem pottyant ki nyaraláskor. Nem volt gond a behelyezéssel, és hamar meg is keményedett. Viszont a 2 hét alatt egyszer utána kellett pótolni, mert viszonylag gyorsan kopott. A fogorvosom agyvérzést kapott, amikor meglátta, de könnyen ki tudta szedni, és látta, hogy teljesen jól megvédte alatta az üreget, így nagyon nem balhézott.

Használata egyszerű, otthon is elvégezhető, nézzük a címkét:

Alkalmazása: kis mennyiségű anyagot nyomjon ki az adagolóból, majd a lándzsa segítségével helyezze be a lyukba. A megfelelő mennyiség kiválasztása fontos! Vigyázzon, hogy a tömés ne legyen „magas”, mely rágásnál kellemetlen feszülést okozhat. 15 perc alatt a tömés megszilárdul.
Használata:
1. Helyezzen egy kis mennyiségű fogtömést óvatosan az üregbe a spatulával, vagy enyhe harapással igazítsa a helyére.
2. Ügyeljen arra, hogy ne legyenek kiálló pontok, mert ezek rágásnál a tömés törését okozhatják. A helyes mennyiség az, amikor a fogak összezárásánál a tömés nem érintkezik a szemben lévő foggal.
3. Tizenöt percen keresztül kerülje a harapást, rágást, és túlzott nyáltermelést!
4. A legrövidebb időn belül forduljon fogorvoshoz! A tömést ne használja nagyon mély, gyulladt vagy fájdalmas üregek esetében.
5. Ne tegyen vissza a tartályba fel nem használt anyagot!
6. A terméket tárolja szobahőmérsékleten, alacsony hőmérsékleten a tömőanyag megkeményedik. Használat előtt a tartályt melegítse fel a kezével, így a tömőanyag könnyebben kinyomható.
7. Használat után mindig helyezze vissza a kupakot.

Fontos figyelmeztetés:
Az ideiglenes tömőanyag nem ragasztó és nem fog a fog felületére ragadni. A helyes használathoz az üregbe kell helyezni, és az előírt ideig ott tartani. 
Kerülje a lyukak túltöltését, mert azok kiálló töméseket eredményezhetnek! A kiálló tömések túlzott nyomást okozhatnak rágás, evés közben, ami a fogak töréséhez vezethet. Annak érdekében, hogy tömőanyag megkeményedjen, óvatosan zárja össze az állkapcsait egy kényelmes helyzetbe körülbelül 15 percre és kerülje a túlzott nyáltermelést, illetve a nyelvével ne érintse meg a tömőanyagot.
Az ideiglenes fogtömés nem pótolja a szakszerű fogorvosi ellátást! Maximum 28 napig maradhat a szájban. Mérgező anyagot nem tartalmaz. Lenyelése esetén sem mérgező. 

Szerintem a legjobb az lenne, hogy a fogorvos adná a kezünkbe, amikor ideiglenes töméssel hazaenged minket, és tudja, hogy ez kieshet. Akkor nincs para!

Ha szükségetek van, próbáljátok ki!

1 Tovább
«
123

herbanyumondja

blogavatar

Praktikák, receptek, titkok egy egészségboltból. Ti mondtátok, nektek adom tovább. Terméktesztek, próbák, kóstolók. Megosztom veletek!

Utolsó kommentek